VÅR-REA! MYGGEN ÄR PÅ INGÅNG!

Slipp mygg på 5 smarta sätt

Är du trött på att sommarkvällarna förstörs av besvärliga myggor? Då bör du testa våra fem bästa tips mot myggor. De är både effektiva och dessutom helt gratis. (Vi har även ett ordentligt hack i slutet)

1. Ditt klädval
Dina kläder spelar stor roll för att hålla myggorna bort. Det bästa är att välja ljusa heltäckande kläder som inte sitter för tight. Myggorna kan nämligen bara sticka på bar hud eller på ytor där tunna klädesplagg smiter åt. Myggor gillar även konstraster och mörka färger och därför bör du välja ljusa kläder.

2. Grilla mer
Vem hade kunnat tro att grillen är ett riktigt effektivt myggskydd? Myggorna gillar inte röken från grillen eftersom de inte kan se ordentligt. Dessutom gillar de inte lukten och håller sig därför på avstånd. Med andra ord är det bara att tända grillen och hålla sig nära röken för att slippa myggen.

3. Starka dofter
Starka dofter är något som myggor ogillar. Så ta på dig lite mer parfym än vanligt, ställ fram blommor och doftljus och använd riktigt med kryddor. Vitlök, persilja, rosmarin och lavendel är särskilt effektivt mot mygg. Testa dig fram för att se vad som passar för dig och ditt sällskap.

Det är också viktigt att tänka på att vissa söta dofter, exempelvis blommor och parfym, kan locka till sig getingar istället. Den enda starka doften som myggor faktiskt gillar är svett, så se till att använda rena skor och kläder på kvällen.

4. Tid och plats
Undvik att vara ute när myggen är som mest aktiva på dygnet och håll dig borta från myggtäta platser. Myggorna gillar framför allt gryningen och skymningen. Om du vill undvika den värsta mygganstormningen bör du håll dig inomhus under dessa tider.

Många vill gärna vara ute i skymningen och då kan det vara bra att använda sig av några av våra andra tips. Myggtäta platser karaktäriseras av skugga, fukt och lite vind.

5. Undvik alkoholen
Om du dricker alkohol kommer du att bli mer attraktiv för myggen. Det gäller framför allt om du dricker öl eftersom myggorna gillar öldoften.

När du är berusad ökar blodflödet såväl som koldioxiden i utandningen. Tyvärr är det något som myggen gillar och därför ökar risken för myggbett när du dricker alkohol.

Genom att minska eller helt undvika att dricka alkohol minskar du även risken för mygg.

Låter det omständigt?

Vill du bara njuta av den svenska sommaren utan att behöva tänka på vilka kläder du har på dig, vad för mat du lagar, vilken parfym du har på dig, hur mycket klockan är eller vad du dricker? Då rekommenderar vi HappyPatches!

I slutet av dagen vill vi bara njuta av uteserveringar och picknickar. Inte behöva oroa oss om förebyggande strategier för att minimera myggbetten.

Fäst några HappyPatches på dig och njut på riktigt!

Lär mer om HappyPatches här.

Över 38,000 nöjda kunder
30 dagars öppet köp
Gratis leverans
Support svarar inom 30 minuter; Mån-Fre